Alla är diabetiker tills annat bevisas ?

2

12079284_965444823501090_6762118605353326772_n

Maten gör oss sjuka! Detta har jag tänkt på nu i flera år och får det mer bekräftat för varje dag som går.

Dags att vakna upp!!!

Personligen gick jag med uppblåst mage och magsmärtor i närmare 10 år. Var till läkaren många gånger. Ibland var magsmärtorna istället i bröstkorgen och fick mig att tro att jag har fel på hjärtat. Inget fel hittades någon gång. Knaprade novalucol som godis i åratal. Eftersom åren gick blev det värre. Allt jag stoppade i mig gav magsmärtor. Diarre och förstoppning. Vikten gick upp och ner i flera år. Depressioner. Humörsvängningar. Ångest. Panikattacker.

För en månad sedan började jag en ny diet. Diet för diabetiker. För att jag ville må bättre helt enkelt!

Dagens vanliga kost gynnar endast läkemedelsindustrier och massproducerande matindustrier. Dom är dom enda vinnarna. Vi är förlorarna. Jag valde att bli frisk. Jag vill inte gynna stora monopol som gottar sig åt andras elände. Du blir inte frisk av medicinerna. Inte dom flesta av dom i alla fall. Givetvis finns det livsavgörande mediciner! Dom ska du äta. Men det finns mycket du kan plocka bort genom att äta rätt. Så enkelt är det. Ät rätt.

Så vad är det som gör oss människor sjukare och sjukare? Att antalet överviktiga ökar för varje dag i rasande fart? Hjärtsjukdomar är vanligare och vanligare. En stor del av världens befolkning dör helt i onödan! I cancer,självmord,hjärtsjukdomar,diabetes,högt blodtryck,övervikt m.m.

Svar:Kolhydrater och socker. Tillsatser i maten. Matindustrin “gömmer” socker och kolhydrater överallt i våran kost. Vi ska bli förgiftade och beroende. Vi ska vilja ha mer av det farliga goda. Vi ska bli sjuka och behöva mediciner. Visst låter jag paranoid? Men detta ÄR dagens sanning. Jag upplever att det finns något dolt bakom kulisserna i våran matvärld. Kolesterol är överreklamerad också. Även det håller du kontroll på via kosten. Kolesterolmediciner är farliga! Håll dig borta från produkter som lovar sänka kolesterolet också. Dit göms farliga tillsatser. Fett har inget med kolesterolet att göra heller. Jag rekommenderar alla att läsa böcker om hur man botar diabetes som en finsk läkare har skrivit. Det har blivit våran väckarklocka! Min man har Diabetes typ 2. Han minskar sina mediciner för varje vecka nu och är snart utan dom! Genom den finska läkarens rekommendationer går vi ner i vikt och mår bättre. Jag har inte ont i magen mer och ingen svullnad! Tänk vad enkelt! Och vi äter gott och vi blir mätta 🙂 Dieten har fört oss närmare varann då vi planerar inköp och recept tillsammans och motionerar tillsammans och pratar om dom positiva effekterna 🙂

Diabetesbehandling och jag menar även dig fast du inte har diagnos,går ut på = kosten till 80%, stressreducering till 10% och motion till 10%.

Håll dig borta från alla light-produkter! Dom innehåller bara skadliga ämnen och du går bara faktiskt upp i vikt av dom. Aspartam är nervgift dessutom. Skrämmande?

För att göra en lång historia kortare så berättar jag vad vi äter:

 

Kött och kyckling (helst närproducerat)

Smör (Äkta smör! Ekologiskt)

Olivolja ( men kolla att det är äkta vara för det finns riktigt dåliga sorter)

Fisk och räkor (även där,kolla noga varifrån det kommer och panerat är förbjudet)

Kokosolja (endast kallpressad)

Grönsaker som tomater,gurka,paprika,broccoli,kål,chili,lök,aubergine ibland

Svenska äpplen

Korv och bacon (men kolla där också mängden kolhydrater och E-nummer och andra onödigheter)

Ägg (frigående,närproducerade)

Turkisk youghurt,Kvarg,Keso,Grädde ( helst eko och titta noga så det är äkta vara och utan konstiga tillsatser)

Bär

Ost ( undvik ost med E-nummer och onödiga tillsatser)

Pålägg (här blir det svårt att hitta så “rent” som möjligt,men det går om man är envis)

Mandlar

Det finns mer vi kan äta men detta är det vanligaste.

 

Vi äter inget potatis,pasta eller ris. Inget annat bröd än egenbakad mandelbröd eller finsk surskorpa. Vi tar vitaminer varje dag. B-vitamin(och då menar jag alla b vitaminer),magnesium(livsviktigt för alla), omega 3 med D vitamin och även Gurkmeja som är anti-inflamatorisk krydda. Du kan ta det som krydda en matsked om dagen blandad i vatten och tillsätt svartpeppar för effekten eller köp som kapslar. Numera en “hit” för alla hälsointresserade!

Man ska inte vara rädd för fett.Det är en myt och har ingenting med tex hjärtsjukdomar och kolesterol att göra. Det farliga är kolhydrater! Det ska man dra ner till minimala mängder. Det är hela poängen 😉 Kolhydrater skapar en inflammation i kroppen som gör dig sjuk. Det finns forskning som bevisar det!

Det här är vårat nya liv och det är inte det minsta tråkigt då det är bara fantasin som sätter gränser. Vi gör nya recept nästan varje dag!

Jag kommer att publicera några av våra recept här också framöver. Mandelbrödet finns redan 🙂

Idag åt vi till middag ungsbakade laxfiler. Jag blandade lite hummerfond i matlagningsgrädde och hällde över. Salt och peppar. Räkor och broccoli. Tomater som extra tillbehör på tallriken. Mums vad gott det var! Och enkelt 🙂

 

12032275_965441163501456_2613469720970386666_n

Så välj du också en friskare morgondag!

Kram MagPie

 

Dela.

Om skribenten

Varför jag började blogga är för att jag har stor skrivarglädje. Samtidigt vill jag skriva både om andlighet och änglar och lite om mitt liv där mitt sökande efter livsbalans och hälsa ingår. Sedan jag var liten visste jag att allt var mer än vi såg och min intuition var stark redan då. Den har räddat mig från många tråkiga händelser. Är ju mycket livlig fortfarande och mina skyddsänglar gör nog skiftbyte ofta ;) Jag driver även en facebooksida med Änglabudskap och Tolkningar där jag också visar mina healingsmycken. Jag är mångsidig och strävar efter utveckling och nya ideer där jag kan hjälpa så många som möjligt och det är bara fantasin som sätter gränser för vad människor kan göra. Tack för att just du läser min blogg !

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. ciasavtryck den

    Så så viktigt … jag är inte snäll mot min fysiska kropp just nu … så nu fick jag en puff åt rätt riktning av din text. Tack. Dags att se över vad jag stoppar i mig … igen … återfall …

    • magpie den

      Eller hur!? Detta med kosten är så otroligt intressant och genom att äta rätt kan man bota tom cancer! Hoppas att alla vaknar och börjar se sig om efter alternativ…Medicin är absolut nödvändig ibland men ibland så skadar den mer än hjälper..

Lämna en tanke